Monthly Archives: August 2009

Jonathan 1 år och John Blunds frånvaro

Jonathan Eric Christiansson är en jätte. Enligt tillväxtdiagrammen som visar fullgångna barn så är Jonathan till sin växt ett år gammal med sina 10 kg vid sex månaders ålder. Från att ha varit den som sov bäst och först en hel natt är han nu den som håller oss sysselsatta. Det börjar med läggningen som snabbt blir teater: J tycker inte om att lägga sig överhuvudtaget. Böckerna förmanar att vare sig vagga eller ge mjölk inför sänggången och det är precis vad vi inte gör. Något annat går han nämligen inte på. Tvillingarna sover exemplariskt och muttrar endast om J stökar alltför högljutt. Just nu är taktiken att låta honom vara vaken lite längre än sina bröder. Tand nr två har för övrigt sett dagens ljus. På natten får vi gå upp 3-6 gånger för att stoppa i J:s napp som han ideligen tappar mycket därför att han sover på sidan varpå Newtons gravitation plockar ut den.

Tvillingarna kramas rart och ger oss en slaskig puss när de är på gott humör. Maten är allsidig och innehåller allt: välling, mellanmål med fruktpuré, lunch med puréer, mellanmål igen med frukt och yoghurt och så kvällsmål med välling och påföljande mjölk.

Hela familjen badade för första gången vid Ägerisee. Underbart för stackars Marianne att komma ut ur fängelset. I synnerhet när termometern visar glada 34 grader i skuggan. En sanslös värmebölja som smittat av sig. Vi tittar på kylanläggningar.

Alla tre vänder snabbt och friskt från rygg till mage och så tillbaka men ingen vare sig kryper eller går. Gåstolarna är omåttligt populära och de far runt som pensionärer på ålderdomshemmet. Tandlösa förstås så när som på Big J. Vi väntar tappert på såväl trillingvagn som nannyn som skall provjobba i morgon. Ett fett hus med tomt vore även det fräscht men man kan inte få allt på en gång.

200 mil och vändning

Den sista veckan på Gotland med hela familjen samlad blev fin trots vissa nödvändiga urladdningar i himmelen samt i köket. Madeleine och Bosse anlände också och vi var plötsligt 1,3 personal/barn. Inte varje dag! I övrigt n0ll stranddagar, n0ll Krusmyntagården och n0ll Muramaris. Något man får vara inställd på första året.

Resan tillbaka från Gotland blev sammantaget betydligt mindre blodig än från början befarat: knattarna skötte sig exemplariskt trots slit och släng, matning i bilen och 15-20 timmar i en bilstol. Otroligt! På fredag morgon 11:30 gick färjan till fastlandet och 19:00 var vi framme i Ängelholm där vi övernattade hos moster Stina som hade gjort fantastiskt mat – trerätters meny à la Provencale. På lördagen fortsatte vi genom Danmark till Kassel där vi övernattade på ett rätt sunkigt motell men det var rätt beslut att inte “tokköra” hela natten. Knattarna var slut. Precis som vi. På söndagen så ner genom Tyskland för att komma hem till Baar 18:30.

Att från ryggläge vända sig är betydligt mer komplicerat än man kan tro. Det handlar om att flytta kroppens tyngdpunkt så att kroppen rullar över. Det åstadkommer man genom att kasta över det övre benet åt det håll man vill rulla, därefter den övre armen åt samma håll MEN den undre armen måste samtidigt dras in mot kroppen för att inte spärra. Det har Christoffer klarat sedan ett par dagar och idag, för första gången Jonathan på sin 7-månadersdag. HURRA! Nu är det bara Michael kvar men det är på gång.

Att komma hem från jobbet och se knattarna växa och må bra är en fröjd. De är världens finaste barn och vi är sanslöst stolta! Nu gäller det att hitta en nanny som kan avlasta lite grand. 40 kandidater och hälften har sorterats bort.