Monthly Archives: July 2009

Jonathand

Så äntligen! Jonathan greppar fasters finger som åker in i den glupskaste av alla munnar och det går inte att ta fel på: där är vasst och tänder på gång. Jonathan leder ju även dreggel-ligan och vi har länge misstänkt att det är saker på gång i munnen men nu har vi svart på vitt ja eller vitt på rött.
Helgen präglades annars av skön samvaro på Gotland med Fredriks besök fredag-måndag. Slit, slit men massor av glädje och skratt. Barnen har återhämtat sig och går inte längre på alvedon. Rutinerna fixeras kring maten och de dricker även vatten aningen spetsad med något naturligt sött. De gör mer väsen av sig nu och kraxar som korpar (Christoffer och Michael) till sin egen stora förtjusning. Inte så mycket till vår dock. Jonathan brummar mer försjunken i sina tankar som vanligt. Vi överöses med ansökningar om att få “hjälpa” (mot ersättning) våra barn hemma i Schweiz. Roligt men även det tidskrävande intervjuande, mailande osv. På kryp-, vänd- och gåfronten intet nytt. Jonathan står stabilast på båda benen med aningen, aningen stöd i händerna. Gåstolen gör succé och där vill alla sitta/stå och syna världen ur en annan vinkel. De förflyttar sig förvisso i den men det är mer en slump och inte så mycket ett medvetet förflyttande mot ett specifikt mål.

Panik

Marianne ringer på fredagen och är mycket bekymrad och ledsen: Michael hostar, andas ansträngt, är lealös och går inte att trösta. På lasarettet i Helsingborg lugnar man snabbt med lite alvedon. Michael har troligtvis falsk krupp och har på kvällen 39,3 grader. Sex månader och fem dagar skulle det ta innan vi behövde behövde besöka en läkare vilket vi i sig måste vara mycket glada över. Bekymren tilltar dock i och med att även Jonathan visar sjukdomstendenser. De skriker och kan inte sova. Ännu mindre sover stackars Marianne och det hela kulminerar natten mellan 11 och 12 juli. “Min värsta vecka” säger mitt hjärta med rätta trots att man inte skall glömma slitet vi (läs: Marianne) hade precis efter födseln med 2-3-timmars intervall. Stön.
Trillingpappa upfyller en gammal dröm och går igenom alla pappershögar samt sorterar in allt i pärmar. Dessutom en kaskad av annonser avseende barnvakt. Svaren börjar strömma in. Www.christiansson.se/nanny. Längtar efter min familj och de små godingarna.